CARITAS EPARHIAL

PENTRU O LUME MAI BUNĂ

Client

Caritas Eparhial

Sector

Non profit

Servicii

Rebranding

Visual Identity

Web Design

Web Development

An

2020

Un ONG activ în comunitatea orădeană

Caritas Eparhial este una dintre primele organizații neguvernamentale din Oradea care desfășoare programe sociale, medicale și de voluntariat în comunitate. Fiind o organizație care lucrează în mare parte cu voluntari, au decis ca la 15 ani de la lansare să treacă printr-un proces de analiză și introspecție pentru a decide direcția de viitor a brandului astfel încât să fie relevanți și atractivi noilor generații de voluntari.

Construcția identității vizuale

Rebrandingul Caritas Eparhial Oradea a fost realizat cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființarea asociației. Scopul principal al procesului de rebranding a fost transformarea identității unui brand deja cunoscut la nivel local într-o identitate vizuală modernă, clară, vizibilă și ușor de recunoscut, care să reflecte viziunea și valorile organizației și care să o reprezinte în comunitatea locală și regională. 

Comunicare online & offline

Noul sistem vizual creat pentru Caritas Eparhial Oradea permite aplicarea acestuia pe toate mediile de comunicare de care are nevoie un ONG pentru a se promova fie că este vorba de online prin intermediul siteului, rețelelor sociale sau platformelor de crowdfunding, fie despre offline prin intermediul afișelor, panourilor outdoor sau evenimentelor. Comunicarea unitară, consecventă și constantă este cheia creșterii notorietății unui brand iar setul de reguli pregătit de Globencer pentru comunicarea vizuală asigură această continuitate.

Un nou website

Cu un design modern, aliniat la noul brand Caritas Eparhial Oradea, site-ul oferă celor care îl vizitează o experiență actuală, adaptată pentru orice tip de device: desktop, tabletă sau mobil. În contextul pandemiei COVID-19, Caritas Eparhial s-a confruntat cu o situație dificilă – lipsa fondurilor pentru achiziția echipamentelor de protecție destinate protejării asistenților sociali, angajaților și voluntarilor pentru a continua să îi ajute pe beneficiari. A fost nevoie de un răspuns rapid la această nouă situație prin implementarea unui sistem de donații online sigure și de încredere.