Povestea Palatelor Orădene

Patrimoniul arhitectural al orașului Oradea capturat în imagini și prezentat în cele trei volume ale albumului „Povestea Palatelor Orădene”, un proiect Oradea Heritage.

Servicii

– Naming
– Creative Concept
– Graphic Design

Overview

Pentru a face cunoscut publicului punctele de atracție de pe harta arhitecturii orădene, Oradea Heritage a inițiat un proiect de promovare sub titlul: Povestea Palatelor Orădene.

Proces

Arhitectura este o experiență vizuală pe care ne-o oferă în primul rând călătoriile și descoperirea lumii.

Deoarece scopul acestui proiect a fost de a face cunoscut publicului obiectele de patrimoniu restaurate în ultimii ani în Oradea, am venit cu ideea de a le aduna pe toate într-un volum care să fie bazat pe imagini de înaltă calitate alături de informații ușor de înțeles pentru întregul public despre istoria, arhitecții și restauratorii palatelor orădene.

După succesul răsunător al primului volum, precum și a noilor palate care ieșeau din procesul de restaurare. Oradea Heritage a decis să continue să spună povestea și alte două albume au văzut lumina tiparului.

Volumul I - Palatul Moscovits Miksa

Pentru coperta primului volum am ales probabil una dintre cele mai cunoscute clădiri orădene (după Palatul Vulturul Negru) – Palatul Moscovits Miksa.

Situat pe Calea Republicii (pietonală), într-o intersecție alături de alte două palate impresionante – Palatul Apollo și Palatul Stern, Palatul Moscovits Miksa a fost ridicat între anii 1904-1905. 

Palatul este o nouă mostră de apetit deosebit pentru secessionul de sorginte germană al lui Rimanóczy, secession münchenez, aşa-numitul Lilienstil.

Volumul II - Palatul Palatul Rimanóczy Kálmán Sr.

Cel de-al doilea volum înfățișează Palatul Rimanóczy Kálmán Sr. cunoscut sub numele de Palatul Venețian. Palatul a fost construit în stil eclectic cu elemente gotice și datează din anul 1905, fiind o copie la o altă scară și mult simplificată a palatului venețian Cá d’Oro (Casa de Aur) din Veneția.

Volumul III - Casa Darvas-La Roche

Pe coperta celui de-al treilea volum „Povestea Palatelor Orădene” regăsim Casa Darvas-La Roche redeschisă publicului ca Muzeu Art Nouveau al orașului Oradea, primul de acest fel din țară.

Postări similare