CASA DARVAS-LA ROCHE

MUZEUL ART NOUVEAU

Client

Muzeul orașului Oradea

Sector

Cultural

Servicii

Visual Identity

An

2020

Începutul secolului XX

Inspirată din stilul Art Nouveau și restaurarea Casei Darvas-La Roche, o clădire impresionantă din epoca Belle Époque, identitatea vizuală a obiectivului este formată din elementele cheie ale stilului Art Nouveau: liniile naturale ondulate și curgătoare, decorațiuni florale, forme care curg liber care creează impresia de creștere naturală.

Construcția identității vizuale

Identitatea vizuală a Muzeului Art Nouveau prezintă cele mai importante elemente ale epocii începutului secolului XX. Culoarea aurie reprezintă prosperitatea și luxul perioadei în care Casa Darvas-La Roche a fost construită, la 1900, în stil Secession, iar verdele smarald simbolizează rafinamentul și bogăția proprietarilor din aceeași epocă. Simbolurile sunt inspirate de designul unic al vitraliului care este prezent în toată casa.

O bijuterie construită în stil secession

Reabilitată din Fonduri Europene, Casa Darvas-La Roche și-a recăpătat gloria de odinioară și a fost oferită publicului pentru a-i descoperi tainele și de a se bucura de arhitectura splendidă a clădirii, a detaliilor Art Nouveau și evenimentelor ce au loc în spațiile amenajate cu decoruri de epocă.

Simboluri regăsite în detaliile Casei

Elementele reprezentative ale vitraliilor din Casa Darvas-La Roche au stat la baza ilustrațiilor care însoțesc materialele de identitate vizuală, multe dintre ele putând fi regăsite pe obiectele suvenir pe care vizitatorii le pot lua acasă sau pe care le pot dărui celor dragi.